RIPPLE doet de behoefte aan traditionele valuta-uitwisseling

Wat is rimpel cryptocurrency? Laten we het je uitleggen. Als je het woord rimpel hoort wat in je opkomt, is meestal het meest beroemde Messenger-programma van internets, Bitnet. Als je echter in de geschiedenis van rimpel kijkt en hoe het werkt, zul je zien dat dit niet het geval is. Een betere beschrijving voor het is Internet Cash.

RIPPLE is een internetveilige, real-time brutale afrekeningsmethode, wisselkantoor en betaalnetwerk ontwikkeld door RIPPLE LABS INC. In 2021 brachten Ripple Labs de open source-software uit voor het privé-netwerk genaamd Ripple Web. Sinds die tijd zijn vele bekende financiële instellingen overgeschakeld naar het gebruik van het RIPPLE-protocol. De meest prominente zijn Wells Fargo Bank, FXCM, UCPB in de Zwitserse Frank en de Boston College Stock Exchange (BCX). Meer banken komen elke dag bij het netwerk. Ripple is een cryptocurrency die al weer een aantal jaar bestaat. Op de website ripplekoers.com vindt u alles over de Ripple XRP koers

De wereld van Rimpel cryptocurrency

RIPPLE doet de behoefte aan traditionele valuta-uitwisseling en clearinghouses. Met RIPPLE kunnen financiële instellingen veilige betalingen aan elkaar maken in de grenzen met behulp van hun eigen rails, talen of API’s. Het netwerk ondersteunt beide rimpelingen voor lokale transacties en grensoverschrijdende protocollen (rimpel-cypher) voor internationale transacties. Hierdoor kunnen banken hun systemen en diensten onderling verbinden voor snellere, efficiëntere en kosteneffectievere verwerking van monetaire transfers. In sommige opzichten is het gezond verstand om een gemeenschappelijk betaalplatform te gebruiken dat de banken tegen elkaar concurreren.

In tegenstelling tot traditionele systemen behoudt RIPPLE geen gecentraliseerd grootboek. In plaats daarvan handhaaft het rimpelnetwerk een gedistribueerd grootboek genoemd als een rimpeling grootboek. Het grootboek werkt als een database waarin alle monetaire uitwisselingstransacties worden vastgelegd. Transacties worden opgenomen in blokken, waarbij elk blok wordt toegewezen aan een specifieke transactie.

Hoewel het waar is dat het RIPPLE-protocol niets te maken heeft met de gouden standaard, kan dit leiden tot problemen tussen landen, omdat het rimpelsysteem niet wordt bestuurd door een land. Om geld van de ene natie naar de volgende te verplaatsen, zou men een valuta moeten wijzigen en vervolgens de verandering in de Nieuwe Nations Ripple-valuta opnieuw aanbrengen. Als het land een probleem had, zou het kunnen leiden tot een verlies in verkoop en inkomsten, wat resulteert in een verlies voor de betrokken banken.

Sommige mensen geloven dat het ontbreken van een centraal grootboek kan leiden tot langzamere groei voor het rimpel cryptocurrency-project. Veel van de grootste banken in de wereld, waaronder: Chase, Bank of America, Citibank, Capital One en Wells Fargo hebben partnerschappen aangegaan met internationale banken om gedistribueerde verwerkingsservices te verstrekken met behulp van het RIPPLE-protocol. De XRipple-betalingsprocessors stelt banken in staat om betalingen intern van lokale banken te verwerken in plaats van dat internationale fondsen in hun computers zijn geladen. Dit zorgt voor een snelle groei van de gedistribueerde grootboektechnologie om nieuwe financiële kansen voor banken te creëren.

Aangezien veel van ’s werelds de belangrijkste financiële instellingen aan de RCPP zijn aangemeld, heeft het het bewijs positief gegeven dat deze innovatieve technologie het potentieel heeft om te slagen als het goed wordt gebruikt. Sommige van de projecten die nu worden uitgevoerd, betrekken projecten die worden ontwikkeld door Keniaanse shilling in samenwerking met rimpels moedermaatschappij, Stellar, Inc. Keniaanse shilling werken aan het ontwikkelen van een volledig digitaal kassaplatform dat niet vereist is voor het gebruik van eventuele daadwerkelijke valuta’s in ruil voor Het Kenya-project zal ook proberen rimpelsnetwerken te gebruiken om zijn burgers gratis toegang tot bankdiensten via internet mogelijk te maken.

Om het RIPPLE COIN-project te krijgen om tractie en succes te krijgen in de wereldwijde markt, moet het grote publiek worden geïntroduceerd in het concept. Mensen moeten bijvoorbeeld begrijpen hoe kunstwerken, hoe het verschilt van de bestaande creditcardbetalingsprocessors en hoe de incentives die door het grootboek zijn gemaakt, meer leden in het netwerk aantrekken. Het is een goed idee voor grote bedrijven en banken om nauw samen te werken met RIPPLE-muntontwikkelaars om deze technologie voor hun eigen doeleinden te laten werken. Anders kan het RIPPLE-muntnetwerk een project blijven dat exclusief is voor de likes van Stellar en Keniaanse shilling. In een volgend artikel gaan we het hebben over Ethereum, de ethereum koers en andere Alt-coins